24 Temmuz 2013 Çarşamba

e.l.f. Alışverişim

Bir haftalık bir aradan sonra herkese merhaba :) Eşim izinde olduğundan yazmak neredeyse imkansız oldu, sürekli bir yerlere gittik/gitmek zorunda kaldık. İşe başlayınca ben de  uzuuuun zaman evvel yaptığım ve bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım alışverişlerden biri olan e.l.f. alışverişimle yazmaya başlayayım dedim.
Bu alışverişimde aldığım allık ve bronzlaştırıcı ikilisini ilk çekilişimde hediye olarak vermiştim. Anlayacağınız bu ürünleri alalı bir hayli zaman oldu, yani deneyecek zamanım çoktu. Alışverişi yapmamın asıl amacı e.l.f.'in yeni çıkardığı krem allık-bronzlaştırıcı ikilisini denemekti. Onunla ve diğer allık-bronzlaştırıcı ikilisiyle beraber yeni çıkan (Yani o zaman yeni çıkmıştı.) suya dayanaklı eyeliner kalemlerden (Waterproof Eyeliner Pen), dolgunlaştırıcı dudak parlatıcılarından (Plumping Lip Glaze) ve bir de far fırçası aldım. Far fırçası fiyatına kıyasla (£1.5) hiç fena değil. Başta biraz dökülme problemi oldu ama yıkandıktan sonra toparladı kendini. Gelelim diğer ürünlere...
e.l.f. Plumping Lip Glaze'ler dudak dolgunlaştırma özelliğine sahip, çift taraflı parlatıcılar. Bir tarafında şeffaf, sedefli parlatıcı bulunurken diğer tarafında renkli parlatıcı bulunuyor. İki tarafta da yoğun bir mentol tadı var. Dolgunlaştırma konusunda çok başarılı diyemeyeceğim ama bir hayli uğraşıyor, ilk uyguladığınızda yoğun bir karıncanlanma ve batma hissi oluşuyor, mentol serinliğiyle beraber. Neyse ki fazla uzun sürmüyor. Asıl dolgunluk illüzyonu için bence en iyisi sedefli tarafı dudakların orta kısmına uygulamak. Emin olun o acı veren karıncalanma hissinden daha çok işe yarıyor :) 
Fire Coral içinde pırıltılar barındıran şeftali rengi bir parlatıcı, Fuchsia Fanatic ise pırıltılar içeren fuşya renkli bir parlatıcı. Pigmentasyonu çok yoğun değil renklerin ama yoğun uygularsanız daha belirgin bir renk elde edebiliyorsunuz. Kalıcılığı ise hiç fena değil. 
e.l.f. Lip Plumping Glaze Fire Coral, Fuchsia Fanatic
Keçeli kalem tarzındaki bu eyelinerlar ne yazık ki pek kalıcı değiller. Renkler yoğun uygulanıyorlar ama bir süre sonra bulaşmaya ve solmaya başlıyorlar ve kesinlikle suya dayanıklı değiller. Uygulaması kolay ve renkleri hoş olsa da kalıcılık problemleri nedeniyle pek beğenmedim ürünleri. 
e.l.f. Waterproof Eyeliner Pen Purple, Teal, Hunter Green
Açık mor, turkuaz ve haki rengi eyelinerlar çok güzel görünüyorlar, keşke biraz daha dayanıklı olsalardı :(
Hem allık hem bronzlaştırıcı krem son derece pigmentli, kolay dağılan, güzel ürünler. Brozlaştırıcı kısmı hafifçe turuncuya çalsa da yanaklarda hoş duruyor, şeftali/açık pembe rengi allık ise çok güzel bir renk ve duruşu çok doğal. Açıkçası St. Lucia sıcak yaz günlerinde sık kullandığım bir ikili oldu diyebilirim.
e.l.f. Contouring Blush & Bronzing Cream St. Lucia
Altın pırıltıları içeren şeker pembesi bir allıkla, allık kadar olmasa da altın pırıltıları içeren koyu renkli bir bronzlaştırıcıyı buluşturmuş Antigua. Son derece pigmentli iki ürün de, bu nedenle çok hafif bir elle kullanmak gerekiyor, yoksa geri dönüşünü bir hayli zor.
e.l.f. Contouring Blush & Bronzing Powder
En kısa zamanda yeni bir yazıyla görüşmek üzere :)

2 yorum:

  1. güle güle kullan elften güzel ürünler cıkıyor fırçalarını da seviyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Fırçaları genelde güzel ama normal seri fırçaları bazen güzel olmuyor, mesela pudra ve fan fırçalarını almıştım, çok kötüydüler. Daha önce aldığım bir far fırçası da çok kötü çıkmıştı, kılları orantısız yapıştırılmıştı. Ama eyeliner fırçası belki de en çok kullandığım fırça, blending fırçası da ha keza gayet güzel. Özellikle Studio serisinin fırçaları hele fiyat açısından bakılırsa mükemmel :)

      Sil